Første skoledag

Frokost 08:45. Åpning av skoleåret ved rektor 10:00. Heldagstur til Henningsvær 13:00.

Her er det rett på sak. Buss ut til Henningsvær i 80 på veier der motgående biler hiver seg ut av egen veibane i frykt for liv og helse. Strålende solskinn, og t-skjorte-temperatur.

Oppgaven var enkel, ett bilde skal presenteres ved dagens slutt. Folk gikk i alle retninger, og fotograferte hver minste detalj. Om motivene er oppbrukt? Ingen tvil.
Klokken 16:00 gikk vi hjem til en av lærerene og fikk (selvsagt) nystekt hvalkjøtt. Det kan ikke sies å smake særlig mye, men helt greit forsåvidt.

Vel tilbake på skolen, etter å ventet 40 minutter på ikke-ankommet buss, står utplukking og redigering av bilder for tur. Egentlig blir det vel mer en “lær deg å kjenne systemet”-øvelse, enn den store “sette seg inn i Photoshop”-leksa. Så da sitter en her og skal plukke ut ett av 459, og håper at ikke så veldig mange andre valgte akkurat samme motiv, hehe 😉

Noen bilder fra dagens tur kommer selvsagt, og det utvalgte bilde skal jeg også se om jeg kan få postet her på en eller annen måte, (er for øyeblikket uten egen pc, men skal få se hva jeg kan få gjort).

…og som lovet, bildet fra Henningsvær etter mitt første møte med en Mac. (Grusomt, horribelt, umulig system…HUFF)

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: