High-speed, Ødman og en rottefelle…

Alene på skolen igjen denne uka; diverse friluftsklasser er borte, samt NaturFoto og FotoFoto – henholdsvis i Lødingen (hytte) og Kiruna. Meget fornøyde med 8 timer reisevei… hehe. Og vi får pannekaker! Igjen! Jippurra!

Etter å ha tatt endel dråpebilder, har vi nå fått flere ideer til bruk av blitz-synk-riggen vår. Det går i ballonger fylt med vann, boller med sukker som kastes i ansiktet på folk og en musefelle som klapper igjen – og helst med rotter laget av egg, som man kjøper i tolv-pakning på Coop.

_MG_7903

_MG_7892

Fyrstikker er også stilige! Lang lukker med røyk frosset av blitz; tatt av Huke og Audun: (link til hans Flickr)

_DSC5887

Fredrik Ødman, også kjent som Guden innenfor photoshop, har returnert til skolen, og hadde workshop med oss hele uka, denne gangen mest i studio, der vi lærte mye nyttig om lyssetting av ting som klokker, og reklamerelaterte saker, mennesker og andre litt mer tilfeldige oppsett av ting^^ Greia her er å ha kamera på stativ, for så å lyssette hver del på bilde så best som mulig, og så klippe sammen eksponeringene i etterkant. Vi gikk i sammen i grupper, og det var soleklart at Ødman likte THMs bilde best 🙂 (Treider, Huke, Meyer)

Første bildet er en av de mange eksponeringene (helt uredigert altså); nummer to er det ferdige sammenklippede bilde gjort av Christoffer Meyer, og det tredje er det ferdige med noen små endringer jeg har gjort, og eller lagt til.

odman

Dette blir en ganske kort oppdatering, men kan ta med dette tilslutt, et arkivbilde fra oktober eller noe:

IMG_8271

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

8 thoughts on “High-speed, Ødman og en rottefelle…”

 1. Og så sitter søsteren din og spiller på piano: Emelie, mens jeg ser på ditt ild og røk- bilde. De to passer helt utrolig godt sammen! Bare prøv selv! Veldig morsomt “røkebilde”, hvis det kan kalles så.

 2. Over til NATURE MORTE. I, II OG III. Utrolig å se hvor viktig det er med lite nok lys. Vi sier alltid at lys er svært rombeskrivende. Dette gjelder egentlig kun når det er lite men riktig satt lys. Derfor er Oslo sentrum blitt så helt utrolig uspennende og platt: alt for mye og for sterkt lys og nesten overalt. Derfor er N M. I så uspennde i all sin lyshet rett nok med alt på plass, mens N M II og III blir hver for seg en spennende eventyrverden å “krype innover i fortellingen” i. Lyset i hjelmen over kraniet…, nøkkelen i glasset… , de fortapte roseblad. Rett bra historier å grunde over! Som på Facebook: LIKER !

  1. Åjåjåj så bra! Leste kommentaren din høyt under kveldsmaten (nå), til stor beundring fra samtlige rundt bordet: “slikt ville aldri min pappa skrevet” etc. etc. etc.

   Så, – nå er dine underfundige formuleringer viderefortalt og ja, fått 3-4 jenter til å forundre seg over denne merkelige mannen som visstnok er pappa’n til Treider

   1. Veldig hyggelig å høre. Som du har forstått, finner jeg stor glede i bildene dine og deres! Mer ønskes!

 3. Skal kommentere litt i flere omganger, men som en start vil jeg anføre at Sukkerbombe II er høyst fornøyelig! Dette bildet har en stille, iboende sprengkraft som godt kan kalles episentrisk, i disse jordskjelvtider!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: