Stille før stormen…

Denne uka, samt den forrige, har gått stille for seg; lite å gjøre, og det har vært deilig etter en del intense workshops med blant annet Fredrik Ødman og Ulrika Kestere. Neste onsdag braker det løs med Lofoten Free Ride, en frikjøringskonkuranse der mer eller mindre gale skikjørere kaster seg utenfor en eller annen fjellside. Denne konkuransen skal 8-9 av fotoelevene på skolen dekke, da det ikke er hyret inn en eneste fotograf til jobben. Folkeliv på torget, urolige skikjørere på toppene, og luftige svev er bare noen få av oppgavene vi har fått. Det går buss rundt halv åtte hver dag, og arbeiding til langt på kveld. Onsdag til søndag. Ser for meg et slit-helvete 😛 Heldigvis blir vi rikt belønnet for strevet. En genser. Med reklame på. Jippi…

Tittelen var litt ironisk; det går nemlig HARDT for seg utenfor vinduet. Ganske rolig til tider, men med vindkast som lett er å kategorisere med ett ord; orkan. I tillegg har det kommet en hel masse tørr sne, og dette gjør vinden en hel del mer “synlig”. Det går “veggimellom”.

Jeg regner med at det blir en del ferske bilder fra og med neste uke, men idag må jeg nok skuffe dere med kun gamle bilder; tenkte å kjøre på med litt tilbakeblikk på folk og røvere ved Lofoten Folkehøgskole:

Her er Audun på toppen av Skrova:
_MG_9581 copy

Jørgen og Signe, samme sted:
_MG_9585 copy

Tilbake til skolen; strobe-flashing og 2 velvillige linselus:
_MG_8405 copy

…en avslappende Jenniann i Nyksynd:
_MG_0383 copy

Petter finner motorsag under fuglekassesnekringsgruppetur:
_MG_8633 copy

Bursdagskake til Jarle:
_MG_0435 (2) copy

Et av mange forholdsvis irriterende shots fra havørnsafari:
_MG_9592 copy

Jørgen blir med i nordlysbildet mitt:
_MG_0783 copy

Huke ser lyset!
_MG_9314 copy

…og Huke er fornøyd med Solo!
_MG_0846

Harstad, og Hallstein i svevet:
_MG_0901 copy

Det var egentlig alt for denne gang, men jeg fant ut at jeg også skulle vise noen “behind the scenes”-bilder fra sukker-shooten med Tove. Vi startet med å tett samtlige gardiner og på best mulig måte stenge alt naturlig lys ute, slik at kameraet kun skulle registrere blitzlyset. Med litt MacGyver-triksing gikk dette overraskende bra. Mellom hvert bilde måtte taklyset på, gulvet feies, modellen avtørkes for sukker; før vi igjen måtte legge modellen tilbake, finstille fokus på øye, slå av lyset, ta litt nytt sukker i et glass og stå klare til å time (les: “taime”) akkurat i det sukkeret treffer. Det tok ganske mange forsøk^^ Her er iallfall bilder fra foto-shooten:

_MG_0017 copy

_MG_0045 copy

_MG_0028 copy

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

8 thoughts on “Stille før stormen…”

 1. Heisann. Mye mikkmakk dere driver med i forberedelsene for å oppnå bestemte effekter. Det ser gøyalt ut. Forberedelsene altså. Og spenningen med hvordan resultatene blir.
  Jeg er spent på skibildene i neste uke. Håper det blir verdt slitet. Kjenner allerede et snev av gull-lukt i luften.
  Jeg holder en knapp på kaka til Jarle i denne runden. Typisk humor for meg og moro at du kom på å ta bilde.

  1. Hehe, tenkte på deg da jeg valgte det bildet 😉 Tar til meg at jeg skal legge ut mer “behind the scenes”-bider! 🙂

   ..kun to dager igjen til starten går nå – merker at jeg gleder meg!

 2. At det har gått opp et lys for Huke, er vel og bra. Nordlysbildet over imponerer imidlertid mer – både nordlyset selv og det faktum at stjernene er så vel fremme. Dette er til å glede seg over, men de dertil en meget avslørende faktor for hvor stille man har klart å holde kameraet. Her: Ikke dårlig! Sjekk evt. selv på max bildestørrelse. Uansett et vakkert bilde, og et som ikke er fullt så manipulert m.h.t. lyset på fjellene i bakgrunden som tidligere versjon vi har sett. BRA. Og ikke vær så lei over havørnbildet – dette bildet har sine historiefortellende egenskaper, så ta vel vare på det. Ikke alltid det mer eller mindre “perfekte” bildet som er best på et slikt aspekt, og dette kan utfylle historien om dine utrolige ørnebilder på en fortreffelig måte. Det er jo alltid en eller annen historie bak et premiebilde også!

  1. Takk; men jeg sa vel ikke at jeg var misfornøyd med ørnebildet? Ville vel ikke lagt det ut da 😛 Fokus er jo perfekt på ørna, så er det jo morsomt med alle idiotene som kastet seg foran^^

   1. Jepp, noe i den leia! Nærheten til villdyret fascinerer også. Andre er stolt over å ha vært like nær en tertitt eller en måke… som dere var ørnen.

 3. Hvorfor må jeg logge inn på yahoooooo :- ( når jeg skal se nærmere på blink-shots’a deres nu? Er flikr spist opp?

   1. Å-kei! Men det er jo sandt. Vine venner velger man jo selv… og får dem slett ikke utdelt ved fødselen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: