Endelig regn! Yeah, right…

Vi har bare sol. Det regner tydeligvis aldri i Lofoten; og hvert fall ikke i Kabelvåg. Antonymet til Bergen. Har selvsagt bevis på dette:

Skoleområdet rundt 12:00:

Men så kom dagen idag, søndag, dagen etter 11. september. Regnet gjorde bakken våt, og det hele varte i ca. 5-10 minutter. Blodig uretterdig med så mye regn på fridagen vår… Igår, lørdag, gikk vi på sopptur. Må nesten spesifisere det litt, det er nesten ikke sopp her, så det ble heller en sånn “plukke-det-vi-finner”-tur. Jeg gadd selvsagt ikke plukke blåbær når du kan kjøpe både større og bedre bær på Prix, men hadde som vanlig med kameraet mitt, og dokumenterte at andre slet seg ut med plukkinga. Prøvde meg også på litt landskapsbilder, da jeg har fått på pungen tidligere for å ikke ha nok av den typen. (Onkel Lars, ja, hehe). Første ut er et lite panorama der jeg prøvde ut en ny funksjon som heter “Perspective”, som rett og slett drar et ferdig panorama i kantene så det liksom skal se ut som det er tatt med kun en eksponering fra et vidvinkelobjektiv. Mja… Vet ikke hvor vellykket det ble, hehe 😉

KLIKK MEG

Videre bilder er tatt et eller annet sted på turen:

Og tilslutt, litt mer standard blurry, “bokeh”-bilde:

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

8 thoughts on “Endelig regn! Yeah, right…”

 1. He he. På pungen og på pungen. Jeg sier bare at jeg liker måker, WIP-er og landskap bedre enn f eks pianotangenter. At en god del av bildene får karakteren “greie nok men heller ikke mer” regner jeg med er ok for deg. Skikkelige blinkskudd er det langt i mellom og sjeldent for proffene også. Jeg er ellers opptatt av lyset. Utnyttelse av “spennende” lys (tenker ikke på nordlys nå) kan piffe opp et middels bilde til et veldig godt bilde. Midt-på-dagen-sol er i hvert fall ikke det beste. Nok om det. Jeg synes begge landskapsbildene over har veldig god komposisjon og som vanlig prima skarphet, men litt kjedelige når det gjelder lys. Karakter 4+

  1. Var ikke ment bokstavelig, vettu, derav ordet “hehe” 😉

   Jeg må definitivt ut i Kabelvågmarka en tidlig morgen for å fange “lav-sol-lyset”! Dette blir jo enklere etter hvert når vi får sånn sol hele dagen 🙂 Det blir bra!

   Du kan sjekke ut et nytt portrett jeg la ut på Flickr igår – ikke helt WIP, men jeg synes det er god kontakt med modellen i bildet. Link her:

   1. Helt enig i at det er et bra bilde, men WIP er i særklasse. Vet ikke helt om det er svart/hvit-effekten eller modellens positur eller den hvite bakgrunnen, men samma kan det være. Dagens motto: Blinkskudd kommer ikke på bestilling.

    1. Hun heter June forresten, så slipper du å referere til henne som work in progress, hehe 😉

     Dagens motto: Modeller som poserer bra kommer ikke på løpende bånd 😦

 2. Skikkelig fine bilder:D Håper dere har det koselig der oppe:D Men skolen så litt gammeldags ut …….:D Sikkert helt greit der oppe da:D Ser ut som om dere har veldig fin natur der:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: