“Ferietid”

Det er fredag, og høstferien begynner å gå mot slutten. Ferie blir muligens litt feil ord; jobb mandag, tirsdag, fredag og lørdag… Men så har jeg jo stort sett fri resten av året, hehe 😛

Skriver dette innlegget fordi jeg ikke har så mye annet å finne på før jeg om en time skal på jobb… Men som profeten Treider en gang sa, “har du ikke noe å si, så har du sikkert noe å vise”

Så da blir det bildespesial denne uken, SHOW not TELL.


Bodø, Gardermoen, Jørgen.

Spise, sove, House sesong 7. Jobb, jobb. Tur til Ulvøya.

Vise besteforeldre hvordan et systemkamera fungerer. Gir opp. Ser en vannkanne. Legger meg ned på magen. (deretter noe Photoshop 😛 )

Vi går en liten tur ned på stranden. Dog tar det sin stund allikevel… hehe

Det er spennende skyer og høstfarger både i trær og skyer

Tilslutt, som alltid, vinnerbildet denne gangen imo (in my opinion). Må nesten sitere Capa om hemmeligheten bak et godt fotografi; “blender 8 og å være der” – plutselig kommer vinden og danderer sjøen langt bedre enn jeg kunne håpet på og jeg skyter avgårde.

*Fanfare*

Blender 10, 1/800 sek og senere omgjort til svart/hvitt:

Så tenkte jeg å avslutte med noen sannhetens ord fra Aase (min bestemor):
(etter å ha sett litt av mulighetene i Photoshop)
“Jeg skal aldri stole på det jeg ser i et bilde igjen”

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

7 thoughts on ““Ferietid””

 1. Da er det på’n igjen. Morsomt bilde fra flyet. De hvite bølgene rundt øyene gjør jo det meste. Bøttebildet ble bra, blitz? Men vi er enige om vinnerbildet som er tipp topp. Skulle vært moro og sett fargevarianten. Er det lettere å få “gull” med svart/hvitt? Eg berre spyr.
  Forøvrig håper jeg på mange glade blogginnlegg og flotte bilder utover høsten.

  1. Det er ikke brukt blitz, nei – bare en skikkelig overhaling i bakkant, hehe 😉

   Det er definitivt mye halvgodt som plutselig blir spennende i svart/hvitt. Blir vel ikke så “ekte”, mindre jordnært på en måte. Jeg har sjelden/aldri tatt særlig mye i svart/hvitt tidligere, men etter kurs på Skrova med en av verdens mer annerkjente landskapsfotografer som bare tok i S/H så tenkte jeg at jeg måtte eksperimentere litt jeg og 🙂

   Flere blogginnlegg kommer garantert!! ..og fargevarianten skal jeg også laste opp (imorgen henholdsvis)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: