Fugl og fjell

Fant fram noen bilder fra høstferien som er tatt ved Østensjøvannet. Møtte en fyr der med 300mm f/2.8 og 2x teleconverter som jeg fikk låne 😀 Den effektive brennvidden blir da 300mm * 2 * 1.6 = 960mm…. Det er temmelig mye når det meste jeg har brukt før er 200mm 😛

Det var både klin vanskelig å holde det tre meter lange objektivet stødig og å opprettholde fokus på fugl som fløy gjennom lufta… Derfor ble det ender(måke lol) som lå stille i vannet jeg startet med. Ble ikke det helt store, men helt greit fornøyd:

Som det er godt mulig å se på bildet over er at skarpheten med 2x TC og cropkamera (1.6x) blir heller middels… Men nok tek-snakk, og over til noe mer spennende, – bilder tatt her oppe! 😀

Fra tur for å sette ut fuglekasser, – et panorama!

…og noen trær med greiner!

Så, litt senere på dagen – tiden som både kan kalles kveld og natt:

…og tilslutt, fra neste dag et bilde jeg har kalt “Til Syden gutta!” selvom jeg vet at 2 av stokkendene er hunkjønn 😛 wutevah lzm

– God lørdagskveld!

UPDATE:

Jeg glemte jo et av de bedre fra Østensjøvannet selvsagt… typisk – her kommer det!

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

7 thoughts on “Fugl og fjell”

  1. Det reises. Det er natur nok! Det er snadring og ender! Det er gutta på vei sydover!! Fugl i boks og ugler! … det er storm og vind og sne og regnkuler!!! Kan det passe bedre ‘a, for meg, som imorgen pakker snippesken for å dra nedover til skjærgårdsjakt på ender og løsfugler og skarv på torsdags morgen? Det blir rent slik at pekefingeren begynner å krumme seg allerede, at nesedryppet pipler frem og kulda kryper nedover langs ryggraden! Dette var jammen litt av en opptakt! MER ENDER NEDOVER TIL SYDEN, nordlandsfarer! Se å få dem på vingene så det suser! Her blir’e ikke bare skudd med linser, men meg BLY – unnskyld: Stål og wolfram, skulle det jo være i disse naturverntider….

  2. Jevnt bra alle bildene, men ikke i nærheten av GULL i denne omgang. Jeg har sans for beskjæringen som du gjør titt og ofte. Det piffer absolutt opp.
    Har det vært noe snakk om hvilke fuglearter som forventes å gå i kassene? Er det store kasser som kan lokke ugler? Forhåpentligvis blir det noe mer spennende enn kjøttmeis og svart/hvit fluesnapper som det stort sett går i her nede.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: