Egotrip, og litt ymse

I posten idag kom et 2 A4-sider langt brev, håndskrevet vel å merke, fra Ulvøya-besteforeldrene mine. Slå den folkens! Etter litt dekryptering var det svært hyggelig lesning, og det var flere misunnelige medelver der, som ikke hadde fått (noe sååå avsides analogt…).
Vi var på en kort tur idag til et lite industrikompleks i nærheten av Svolvær City, der vi kunne begynne på den ukelange oppgaven “Portrett i miljø”, som merkelig nok går ut på å ta et portrettbilde av et eller flere mennesker i selvvalgte omgivelser. Jeg har jo alltids June i bakhånd om ting skulle skjære seg, men so far, so good... Jeg teamet opp (slo meg sammen med) Anders Huke og Christoffer Meyer og sammen så laget vi et par-tre episke portretter, synes jeg^^ Jeg var modell i to av dem (skulle gjerne tatt bilde av meg selv, men det byr på litt vanskeligheter) og må si meg overrasket over eget “talent” – jeg så for meg at jeg poserte så til de grader latterlig og fullstendig idiotisk, men nå kan dere bedømme selv; her kommer Treiders Egotrip:

Ehh? 😀 Kreativ lyssetting med blitz er utrolig kult!
(Bildene er i etterkant redigert av meg, hehe)

Nå starter “Ymse”-delen av denne posten. Vi har mye fritid, og da tidligere nevnte person, Huke, kom på idéen å kle seg opp i superheltkostyme for å bli tatt bilde av, så blomstret kreativiteten atter en gang… SuperHuke har nå blitt facebook-side og et voksende fenomen i enkelte (mindre) miljøer på skolen. Bildene skiller seg ut ved at de er (temmelig) redigerte i etterkant, – sjekk bildet nedfor så skjønner dere sikkert hva jeg mener:

Etter besøk i kostymelageret, fant vi fram springbrett og to “tjukk’asser” der den ene fungerte som støtfanger, og den andre som greenscreen; en ensfarget bakgrunn som gjør utklippningsjobben mye enklere enn om bakgrunnen hadde vært rotete. Blitz er avfyrt fra undersiden og antallet forsøk var ca. 15; da var det ikke snakk om at han ville hoppe flere ganger… Etterpå har jeg sittet i Photoshop i ca. 2 timer og finpusset bildet, og må si meg rimelig fornøyd!

Men awesomeness’en slutter ikke her, for som i tidligere poster har jeg en timelapse å servere på sølvfat til dere… – og denne gangen er det ikke naturen som har fått være motiv, men rett og slett arbeidsrommet på fotoavdelingen på skolen, populært kalt Gimle. Som alltid ønsker jeg at dere ser den i HD, men denne gangen; husk lyd også!


Her er link til videoen hvis vinduet over ikke fungerer

Annet morsomt for dere nysgjerrige:
– SuperHukebilde nummer to, redigert av Meyer:
LINK
– En GIF-animasjon av kampen mellom SuperHuke og TurboTreider. (Advarsel, brutale scener…) Husk å la hele animasjonen laste inn før dere ser den, den er ganske stor^^
(Tror ikke den funker på iPhone?)
LINK

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

8 thoughts on “Egotrip, og litt ymse”

 1. hallois Håkon..nå har endelig tanta di logget seg inn også….kule bilder!! ser ut som du har det fint der oppe i nord:) Morsomt å se deg foran kameraet også!! Du egner deg godt der:) Vi har vært hos mormor idag!! ..og det er jo alltid hyggelig…!!! Ellers har vi vært på en del visninger i helgen. Prøver å finne oss et hus 🙂
  Regner med at budrundene begynner imorgen…så får vi se… det er ikke direkte billig å kjøpe hus om dagen!! vi snakkes:)

 2. Superhyggelig å se etpar kule bilder av deg også, Håkon! Spesielt det første er et veldig spennende bilde, med deg “knepet” i et artig øyeblikk du ikke er opptatt med fotografen. (At det var vel planlagt, forstår seg – og har lykkes!) Ikke minst farvesettingen i bildet er tett på å kunne bli episk, for å bruke ett av dine yndlingsuttrykk, men på norsk: Nesten “Sort-hvit Håkon” mot sepia backing. Med
  – faktisk! -meget uttynnet sepia hud og hår – så er det tett på å være kun sepia det hele. Det er nesten bare den lille stripen av buksene, som røpet at det ikke er et “monochromatisk” bilde. Her er kun sepia – gråtoner – og så det lille glimt av håpefullt blått… veldig bra. Og linjeføringen, betongskjøten rett “gjennom øya”, gir en litt å tenke over og blir en uutgrundelig effekt en ikke tar helt inn før efter å ha brukt øynene en stund. Spiller på en artig måte sammen med de øvrige mer fragmenterte og buede linjer. Det mørke felt til venstre oppveier langt på vei den asymetriske plasseringen av Håkonen i bildet og gir veldig fin spenning. Alt i alt et utmerket bilde og det gir en fin fortelling om deg.

  Det neste er mer som å se “Statsmeteorolog Nivlheimr (= Tåkeheimen, på gammelnorsk) på NRK I”, tatt foran liksomkartet han ikke ser. Blitz ER gøy og gir, som her, mange artige og ikke sjelden relativt lettkjøpte blinkskudd. Utmerket måte å fremheve det motivet skal fortelle om, og tone ned resten, spesielt når en har bakgrunden på litt avstand. Jo mørkere, dess artigere mange ganger. Jeg har noen blitzbilder av deg på trampolinen, eller rettere sagt, i god høyde OVER trampolinen, og hvor en meget fornøyd gutt tilsynelatende sitter i løse luften, eller gjør andre krumspring. PÅ bildet her sendes regnfrakken på havet hvor den så åpenbart hører hjemme. Landsforvisning, skulle jeg nærmest tro. P.g.a. blitzen blir bildet nesten å se som to tynne skiver bak hverandre: Håkon og regnjakken i farta, nesten som en reklameplakat, og så langt ute mot horisonten, nordlandslandskapene, som et avbildet prospektkort av en backing. Hadde du fortalt meg at du har klippet sammen to bilder, var jeg ikke blitt det spor overrasket. Den sorte Lofotvegg og den “velgraderte” himmel er vakker og gir en høyst nødvendig oppmykning av det hele. Morsomt bilde, og en lurer på om det er en eller annen tråd som trekker jakka unna i øvre, venstre kant. -?

  SuperHuke er bilde i kjent Håkon-manipulering, alltid morsomme! Og om du skulle bli ibeit for bilder, – ja du har noen imponerende portretter i jakkeermet som du utmerket godt kan levere til bedømning. De er veldig forskjellige og styrker hverandre – og “proffe nok!” på alle måter.

  Her er det mye bra, gode venn!

   1. Jeg regnet nok med at det var slik du beskriver, men det er morsomt å formidle de umiddelbare inntrykk, slik som du forstår!

 3. 1 bilde:D Helt klart en karriere som modell;D haha det andre var skikkelig morsomt, men det spøkelse:D Eller hva det nå var….;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: