Tvangsdugnad ++

Det skurrer, – obligatorisk dugnad?! Ikke at jeg ikke ville vært med, men … dugnad skal liksom ikke være tvangsbelagt. Nok om det, det er søndag, gråvær og egg til frokost. “Bløtkokte” visstnok – nope. Det nærmer seg deadline for innlevering av oppgaven om portrett i miljø, og jeg tror jeg kommer til å gå for et av SuperHuke, mest sannsynlig dette her:

Vi klatret opp i et av disse tørkestativene for torsk, også kalt “gjella” eller noe deromkring, av lokalbefolkningen – de innfødte – og fyrte av svak blitz nedenfra for å, med nedblending på kamera, skille ham fra bakgrunnen. I etterkant har jeg rettet opp horisonten og croppet (beskåret) bilde litt mer firkantet for å få et annet uttrykk enn det vanlige 3:2 formatet (lengde x bredde). I tillegg har jeg mørkelagt ytterkantene av bildet ytterligere, og brukt dodge/burn tool i Photoshop for å lage litt bedre kontraster – dybdefølelse, ved å gjøre ikke-blitz-siden mørkere, og blitzsiden lysere.

Jeg føler de siste postene bare har vært “show-off”-poster med diverse bilder, så derfor tenkte jeg å skrive litt mer om dagliglivet her på skolen. På fredag laget vi tidenes mest klissete sjokoladekake. Her var noen plater sjokolade, litt blåbærpai-paideig-uten-blåbær, en god del brownie-ingredienser og resten sjokoladekakemix. Dette var selvsagt håpløst å steke, men etter sånn helt passe mye tid i ovnen så var det tid for å smake på “kaka”. Det så ut som gørr, men smakte fortreffelig og brilliant. Vi tok en dæsj vaniljesaus og noe iskrem og plutselig hadde vi tidenes minst næringsrike, (dog mest kalorifylte) dessert noensinne.
Picz or it didnt happen:

Så var det lørdagen, dvs. igår. Som dagens overskrift antyder så var det dugnadstid for elevene, og jeg meldte meg på “Beise, vaske og div. på hytta” – skolen har nemlig en hytte som ligger idyllisk til i Kabelvågmarka – som desperat trengte beis. Det var bare å sette igang; vi var fire stykker, – og hus har som kjent fire vegger, – så her var nok til hver. Som alltid hadde jeg med iPhonen og fikk knipset noen legendariske bilder av meg som gjør noe fysisk og forunftig på en lørdag.

Veggen var høy og jeg måtte opp på stige for å få beiset, ja øh, de øverste tre-bord-tingene. Jeg liker ikke stiger. Spesielt ikke når bakken er ustø som, ja øh igjen, non-newtonian fluid, link her.

Men det gikk svært fort over – jeg ble raskt stigeakrobat med malingsspannet som sjongleringsball. Hele hytta ble beiset, og vi var hjemme halv tre, en time før dugnaden egentlig var over. Halv fire var det som vanlig grøt, – hver lørdag 😀

Bildet over er fra turen hjem, jeg bar en stige som dere kanskje ser. Ble faktisk ganske fornøyd med bildet, er alltid morsomt å leke seg med vidvinkelobjektiver; her Canon EF-S 10-22mm vid åpen. Videre følger diverse andre bilder jeg har blitt godt fornøyd med siste tida:

Men nå; MAKRO-TID:

Og til sist, det makrobildet jeg er aller mest fornøyd med, og som jeg kjører som bakgrunnsbilde både på pcen, og mac’en på skolen:

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

12 thoughts on “Tvangsdugnad ++”

 1. SupeHuke ble fin. Litt beskjæring i blant er ikke dumt. Vidvinkelbildet ble også ganske morsomt. Tvangsdugnad er noe dritt, men kanskje det kan bli aktuelt med helgeturer til dugnadshytta utover høsten eller vinteren. Makrobildene er også veldig bra, for all del, men jeg savner flere måker. Lokk måkene til dere med foring og kjør på med actionbilder, gjerne med flotte fjell i bakgrunnen, og bølgeskvulp, fiskebåter og morgenlys. Ordre fra høyere hold.

 2. nice pics again. 🙂 Especially the last one and the one with the ladder ! very interesting one this one…But what we liked the best this time was to take a peek into your everyday life. Good job with the painting! you probably needed all the calories of the cake to keep on the good work all day 😀

 3. Jeg vil også gjerne peke på de siste bilders gjennomgående gode standard. Dråpene, med forføreriske speilbilder. Ener – med TO i! Gyldne ris som ser ut til å flyte over av “nektar og honning”. Og hva kan vel ikke Zevs, de gamle grensers Skyfader, berede oss av spektakulære skyfenomener. Det gjelder bare å slå til i rette øyeblikk, som her. Er du tidlig oppe en godværsdag, oppe med solens første stråler, kan du få helt heseblesende bilder med et lys som ikke er til å beskrive. Å stå opp med solen blir ellers ikke så vanskelig efterhvert, forresten, der du nu er …

 4. Minner om pensjonsprisen som er kr. 2.850,- for voksne og kr. 8.670,- for studerende under 29 år ifølge med sine foreldre, forutsatt dobbeltseng på foreldrerom.

 5. Obligatorisk dugnad kan en vel si bygger på prinsippet – betinget solidaritet… !?
  Liker vi det?
  Liker DU det?
  Hvis “JA” – da har du mer enn nok å gjøre i Søgne til sommer 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: