Jordskjelv og nordlys

For et sammentreff! Etter leggetid fredag kveld, begynte en svak durelyd. Sakte men sikkert ble den såpass “høy” at jeg la merke til den, – og så, like fort som den var kommmet, var den borte. Noen timer tidligere hadde det vært filmforum, og vi hadde sett Løvenes Konge i skolens storsal. Da vi kom ut fra film var det noe merkelig på himmelen; grønt alien-lignende lys. What could it be?

Månen ødela litt for fotograferingen, men det kommer nok flere kvelder da nordlyset forhåpentligvis viser seg på en litt annen kant av himmelen. Og ja, jeg er klar over at disse tre bildene verken er spesielt spennende eller gode, men noen har mast “litt” om å få bevis på at det faktisk er nordlys her oppe 😛

Her står vi på sletta like nedenfor skolen og prøver oss fram med kameraene:

Jordskjelvet som kom senere samme dag/natt kan dere lese mer om HER, eller HER.

Men det har selvsagt skjedd mye annet også; den frivillige ukentlige selvportrettoppgaven er satt igang, og denne ukens tema var BART. Så her er mitt første bidrag i den elevstyrte frivillige fotoøvelsen:

Vi var også på en kort ekspedisjon til Eggum, der vi som vanlig kjørte mest oppstilte portrettbilder, men litt vanlig knipsing ble det også til:

Her er forresten et par av portrettene, med unntak av et som jeg ikke kan vise på bloggen, grunnet delvis støtende innhold^^ (Lavoppløslig bilde kan mottas ved særskilt interesse)

(og dette var mer for gøy: )

Og helt tilslutt, MEG: (!)

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

18 thoughts on “Jordskjelv og nordlys”

 1. haha, first of all, I love your Hawaian shirt in Artic Norway… Spot on cousin ! 😉 Nah kidding, very cool pic 😀 Where does the light come from !!!

  Veldig flott nordlys bilde, vi får håpe å se flere bilder av disse, og også at vi får se noe tilsvarene her i Oslo 🙂

  PS I love the story of the sheep…cheeky sheep. Work ethic is really going down the drain, can’t trust anyone nowadays!!

 2. I LOVE the shirt ! But don’t tell me you’re actually wearing that when I’m wearing my winter jacket in Paris !!! (sorry English this time, it’s just so much faster for me … men jeg skammer meg for det ! 😉 )

 3. Krysser fingrene for at nordlys-sesongen blir en kraftig en, hva jeg ikke egentlig har noen tro på: Det er ingen solflekkaktivitet p.t., solen vår er inne i et helt uvanlig langt solflekk-minimum, og er for øyeblikket uten en eneste solflekk. Og slik har det vært i minst etpar-tre år allerede. Den har rett og slett nærmest gått i dvale – hvilket betyr at du skal suge til deg det som måtte komme av nordlysnetter og nytte dem som best du kan! Du kan risikere at du har sett det nordlys du får servert i Kabelvåg allerede! Det verste er at dette faktisk er sant: Ingen solflekker, intet nordlys eller i alle fall omtrent intet, IKKE for å være svartsynt. Solflekkene er helt styrende for mengden nordlys, som kjent.

  For å krydre med ytterligere, og enda kjedeligere facts: Det er akkurat like mye nordlys — og sørlys — hele året, du trenger jo bare mørk nok himmel for å se det…

  Men så har du jo andre motiver nok. Din bart er utmerket, humret godt. Trenger kun noe rendyrkning og en perfekt plassering for å ta det hele hjem! Dine og deres påfunn og originalitet hva gjelder morsomme bilder, er til å gledes over, og det gir jo også stor variasjon m.h.t. motiver. Når dere lever i et fotograf-paradis slik dere gjør, er det alle muligheter for å bare ta det helt ut i alle fagets finesser. Jeg storkoser meg over bildene og over at du får lagt så mye ut til vederkvegelse for oss søringar. Som utvilsomt lengter nordover til deres nordnorske kyster.

  Bildet av de ulne skyer og de akkurat like ulne fotostudenter ble ellers utrolig artig, med en fantastisk nærkontakt i tendens, transparens og flyktighet mellom skyer og studenter på alle vis, inkludert det farvemessige…. De kraftig belyste hus gir en utmerket kontrast og ønsket klarhet til det ellers noe kaotiske preget, som gjør bildet så morsomt!

 4. Hei igjen. Sølepyttbildet og hawaiiskjortebildet er mine favoritter denne gangen. Er det uvanlig med nordlys så tidlig? Sparer litt på rosen når det gjelder nordlysbilder så jeg har litt å gå på når gullbildene dukker opp her om ikke lenge… 🙂

  1. 🙂
   Fun fact, sølepyttbildet er faktisk tatt i kraftig motlys med to blitzer foran på høyre og venstre side kjørt på full styrke for å kunne fryse vannet 😛

   Og nordlysbildene er der mer som dokumentasjon for øyeblikket; en viss kusine trodde ikke det var nordlys her så tidlig 😛

  2. Nydelig bilde. Ble helt imponert her .. e5sse5 var det bare fake .. jaja. ;o) Jeg er litt lei meg for at det er se5 visknelag e5 kommentere for meg her. Er inne og kikker, skriver og skal sende det avge5rde. Pe5 noen fe5r jeg da beskjed om at koden er feil, uten at jeg finner noen feil, og alt jeg har skrevet forsvinner bare. Andre igjen, kan jeg ikke kommentere pe5, for jeg klarer ikke e5 bli godkjent. Er blogg.no litt se6rt og har problemer med e5 kommunisere med andre? Me5tte bare ha ut litt frustrasjon her.Slenger pe5 en takk her pe5 slutten, for at du orker e5 holde igang denne himmelske greia. Gleder meg hver eneste uke til nye bilder e5 kikke pe5. :o)

 5. Takk for nytt innlegg. Jeg har ventet i 5 dager, men det måtte altså et jordskjelv til for at du skulle komme på banen igjen!
  Selvportrettet er glimrede. Jeg ser for meg i ånden hvilke kroppsdeler/-partier som kan erstates med en skisse på Iphone´en og gleder meg til nye bilder… (Greia er for øvrig en mirakelmaskin :-))

 6. jeg bøyer meg i støvet Håkon… for noen flotte bilder!! Nordlyset er flott, men synes du gjør deg godt foran kameraet også:)

 7. Utrolig flotte bilder Håkon. Du er kjempegod fotograf. Spennende med nordlys, det blir ikke siste gang du ser det:-))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: