Null sol og overnattingstur

Det var fokus på mat igår, i denne såkalte “gode liv”-uka; da i den forstand at vi har i overflod, at verden har et økende matproblem og you get the rest.

Så middagen igår var etter hva jeg har blitt fortalt i etterkant en vegetarrett. Det er her problemene oppstår, fordi det faktisk smakte utsøkt. Vegetarmat skal ikke være digg, det skal være “okey føde”. Idag var spisesalen omgjort til et “gatekjøkken”, med te-poser og annet søppel flytende på gulvet, noen småslitne arbeidsfolk som sopte og moppet, og noen som tok imot bestillinger på hvilken type burger en ville ha. Genialt påfunn rett og slett 😛

Men tilbake til gårsdagen. På kvelden dro vi opp i Kabelvågmarka til en helårslavvo der vi tente opp bål, grillet marshmallows og sang. Noen av oss, kall oss gjerne gærne, hadde tatt med liggeunderlag og sovepose og hadde som hensikt å sove ute en natt under stjernehimmelen, – og i våre drømmer, nordlyset. Skydekket forsvant sakte ettersom klokka nærmet seg tolv, men da vi la oss ned på ryggen i gode “varme” soveposer, føk skyene tilbake på plass og begynte å spy ut snø. 75% av overnattingsgjengen forsvant sporenstreks, men noen av oss hardbarka fotoentusiaster ble værende. Til min forundring da jeg våknet opp med snø overalt var:
1) Selvom soveposen utenpå var klissvåt, var den helt knusktørr inni.
2) Jeg var varm – ikke kald. Et vesentlig moment.

På himmelen var det et merkelig lys, – antagelivis det fra Svolvær Metropolis. Gulaktig og awesome! Kamera med denne gangen ofc. (of course)

Noen bilder fra litt tidligere på kvelden har jeg selvsagt også. Godt fornøyd med påfølgende bilde av Esteban og Karoline tatt på 0.8 sek med stativ:

Ellers så byr jo bål stort sett alltid på spennende motiver;

Og dette, hvor jeg lurer litt på om ikke den fargenedjusterte er best – ?

– OPPDATERING: Årets ønskeliste!
Canon EF 8-15mm f/4L
Canon EF 35mm f/1.4L
Canon Extender 1.4 Mark III
Sigma 50mm f/1.4
Canon TC80N3 Timer Remote Control

La til noe skikkelig dyrt, så resten skal virke billigere 😛

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

5 thoughts on “Null sol og overnattingstur”

  1. Jeg skulle gjerne se ønskelisten uten tilleggene…! Greit å vite i hvilken retning hugen står, om det kan sies slik. Ellers er det fint å se at dere får “lufta” dere på ulike vis. Og at vi får “bli med” ved at du legger så fine bilder i bloggen! Om det er sært lys kan man få spesielle bilder, og det liker vi jo. Bare ta flere gule nilder – snart kommer påsken, vet du! Du gir tilbeste hyggelige bålbilder, hvor kullet gjerne skal gløde, så ikke tone ned det hvis du skal formidle bålhyggen. Som abstrakt motiv kan man selvfølgelig se så fritt på dette som man lyster. Kom bare med flere! Likevel er originalbildet for meg det hyggeligste. Og dra mye på tur under åpen himmel!

  2. Heisann. Fine bilder nok en gang. Det gule lyset var uvanlig og resultatet ble riktig bra. Nok om det. Hvis du ikke kommer med en bedre ønskeliste ender du opp med underbukser eller slips 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: