Jibbing!

Første skoleuke er over, og dagene har forløpt til både linjefag og valgfag. Tirsdag og onsdag hadde vi vanlig undervisning med proffotoklassen, mens vi torsdag og idag har hatt valgfag. Jeg meldte meg på “jibbing”; forklaring av wikipedia følger:

Jibbing er en vintersport og er en avgrening av freestyle der man kjører med snøbrett eller jibbeski. Når man jibber, kjører man på hopp, trikser og sklir på rekkverk («rails»). Jibbing skilles fra annen skisport ved at alt skal gå så glatt og flytende som mulig.

Jeg har verken ski eller spesielt lyst til å knekke armer og bein, så jeg la en plan om å lage en skifilm. Godt på vei! I tillegg har jeg hatt god tid til å få tatt litt bilder. Disse to første dagene har vi kun vært på og rundt skolen og bygget hopp, railer og lignende. Største utfordringen har egentlig vært lyset; det er fremdeles kun få timer med litt sol, og det var overskyet og snødde lett idag. Heldigvis har jeg fått en 50mm til jul med blender 1.4 så dette har jeg brukt nesten uavbrutt. Når man “skyter” på f/1.4 så er det svært vanskelig å treffe fokus; spesielt på skikjørere som suser mot deg i god fart… I tillegg må bevegelsen fryses med ca. 1/500 sekund, og da må det selvsagt kompenseres litt vel mye på ISO-fronten… Men noe brukbart har det da blitt; første del av bildene kommer idag, antageligvis en god del mer senere 🙂

Vi starter ballet med et herlig “gå-på-trynet-om-1-sek”:_MG_9859

Ida Ruud på brett:
_MG_9921

Hallstein Mala:_MG_9887

Og siste ut er Silje, som også fikk en forholdsvis hard landing…:_MG_9912

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

3 thoughts on “Jibbing!”

  1. Hæpp!
    Dette er gøy!
    Liker best bilde 1 … og 4.
    Hva med å bruke litt heftig blits for å få det litt mer crispy og så fyre på med unaturlig mettede farger?

  2. Godt å se dere er godt igang igjen! Og jibbing ser ganske kult ut, her er det visst de beste muligheter for lengre gratisopphold på Nordland sykehus i Bodø eller efterlengtede sykemeldingsdager på brakka både med og uten gips fra halsen og – opp! Det finnes en jib’ing i seilerverdenen også: Minst like farlig og spennende, særlig når det er litt fart i bløffen: Du slår bommen fra den ene siden til den andre når du lenser litt fart i BLÅSTEN. …
    Holder du nesa litt for høyt, kan du lett ha gjort det, og for godt, en gang for alle. Dere får spare det SISTE hopp – til en annen gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: