Mennesket i rommet?

Himmel og hav noen av oppgavene her er teite innimellom… Vi fikk en oppgave for to uker siden under det nette navnet “Digital poesi: Mennesket i rommet, rommet i mennesket”. Så jeg tenkte: lager de åpne oppgaver, så skal jeg søren meg tyne oppgaveteksten til det ytterste. Så med min bakgrunn som Star Wars-fan så blir “mennesket i (verdens)rommet” mitt tema for denne oppgaven 🙂
Første bildet er slik jeg tok det i studio, og det under, ja gjett hva, det er faktisk det redigerte. Anders Huke til venstre som en sith, og Pernille Tømte til høyre som jedi. Må takke spesielt Pernille for utmerket innlevelse, og ja, jeg innser vel at jeg burde switchet fargene på sverdene deres, men – bagateller… pytt sann

Som tidligere lovet; en timelapse fra Gimsøya! Skru opp volumet, velg HD og len deg tilbake!


(link her hvis videoen ikke fungerer)

Idag skulle vi besøkt et studio, men da bestemoren til vedkommende (vi skulle møte) strategisk nok døde, så ble dette avlyst. Så der satt vi med buss en hel dag, og ikke noe sted å dra til. Men kloke nok som vi var, fant vi ut at i Lofoten finnes det faktisk flere artige steder å dra med en buss, så da stakk vi til Stamsund i stedet for. Der var det selvsagt store gravearbeider pågang, men det hindret ikke ivrige fotoelever i deres jakt på motivene.

Svart/hvitt eller farger?

I Stamsund fant vi en bruktforetning. En skikkelig “ryddig” og fin bruktforetning. Ifølge personalet var det kun midlertidig at det så hysterisk ut, og at dette var et forbigående problem (vi fikk liksom ikke plass inne i butikken engang…). Ifølge læreren vår var det samme leksa hvert bidige år han var der… hehe morsomt 😛
I neste bilde; et panorama innenifra som gir en god indikasjon på hvor tvangsmessig ryddig det var i butikken. Christoffer til venstre er tydelig skeptisk:

Så kom solnedgangen, altså solens bane 20 minutter etter soloppgang. Her har vi klatret litt opp, og jeg tar et bilde som viser Hallstein t.v., Meyer (i midten) og Daniela t.h. i ekstase over lyset. Dette på oppfordring fra Mathisen som ønsket litt mer menneskelig innspill; hvilket jeg er helt enig i!

Men jeg tok selvsagt noen bilder jeg og av den lekre solnedgangen. Om bildene er like lekre som jeg blindt tror, får være opp til dere 😛 Har bare en ting å si; gul- og oransjfargene har ikke blitt “tuna” opp i etterbehandlingen, snarere tvert imot – har faktisk justert dem en tanke ned da de var så kraftige at de så helt fake ut. (lol I know right)

Så går solen ned, og vi får et merkelig rosa lys på fjellene.

Så, hva synes dommerpanelet idag? Jeg synes også det er artig å få tilbakemeldinger på det skriftlige også; prøver å være forholdsvis muntlig i det jeg skriver her 🙂

– over og ut

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

3 thoughts on “Mennesket i rommet?”

  1. Kjære Håkon!
    Det er sent lørdag kveld og Sigrid og jeg har sett en tåredryppende film om en familie som mister sin eldste sønn. Ikke noe for deg. Jens er på klassefest med barne- og ungdomsskoleklassen. Sigrid har vært på Ikea med Johanna i dag. De har kjøpt litt utstyr til hybelen på Kringsjå. Jens og jeg har vært på kunstutstilling på Nordseter skole og jeg har kjøpt et bilde. Syntes vi hadde så få !! Ellers leser jeg for harde livet. Kjøpte en bærepose med klassikere på Lyons marked til kr. 25 Per bok. Jens har snakket om å få noen nye nokhyller ti 2. etasje, spesiallaget.
    Leser som vanlig dine snutter om dagligliv norpå med interesse. Du er flink til å gjøre det fengende. Enig i at du har en muntlig stil. Liker godt mange av naturbildene. Det var praktfulle farver på noen av de siste. Du trenger ikke tone deM ned. Ingen farver er for sterke for meg.

  2. Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg får ikke ståpels av bilder ala Huke og Pernille uansett lys på kjeppen eller ikke. Heller ikke Pernilles innlevelse hjelper noe særlig. Men sånn er det med halvgamle gretne dommere. De blir ikke fornøyd hvis de ikke får det som de vil. Når det gjelder farger eller svart/hvit holder jeg en knapp på farger denne gangen. Uansett mangler bildet en del på absolutt toppklasse. På de 4 nederste begynner det å bli farger som jeg har mast om siden august. Alle har fint lys og god komposisjon, men jeg holder en liten knapp på “episk-sol” pga av den særs flotte gulfargen på fjellet til høyre. Likevel “kun” sølv.
    Gull skal henge høyt, så de beste plassene i “Hall of fame” bør enn så lenge forbeholdes: 3 ørnebilder, “Peder og Kaja” og “Utsikt fra Ulvøya”.

    Hva gjælder det skriftlige er der intet at bemerke.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: