Treningsnarkoman?

Hei og hopp, siste dagene har vært travle; enormt travle. Har søkt utdanning neste år, – det ser ut til å gå glatt som… vel veiene her i Kabelvåg, det er nemlig en del is og snø. Snakker om snø; det har tatt helt av idag med både middels kraftig vind og en masse snø som snør (?) mer horisontalt enn vertikalt for å si det sånn!

På mandag ble jeg ganske forkjølet; midt i blinken iom. at vi akkurat hadde fått en gjestelærer på besøk, som skulle legge ut om saker og ting som jeg overhodet ikke klarte å følge med på. Trass i det, så har jeg vel aldri hatt en mer treningsnarkoman uke; som vanlig sirkeltrening på mandag (det var etter denne jeg ble syk…), times joggetur på tirsdag med Astrid og Marit, 3 timer i slalombakken i Stamsund på onsdag, og atter sirkeltrening på torsdag. Mererkelig nok merker jeg det bare nederst i leggene, som om jeg har benyttet meg noe særlig av dem. Så hva finner vi på å gjøre i snøstormen? Ta en skitur? Jepp.. Drepende… Men gøy og chill!

Det har allikevel blitt tid til en del fotoaktiviteter denne uken mellom alle foredragene med herr Bjørn Etellerannet som har stått og mast og mast om billedanalyse og annet ubeskrivelig ubrukelig kunnskap, som jeg mildt sagt gir blanke F… i.(er lettere irritert idag grunnet rennende nese). Bildene denne gangen blir temmelig random, et lite tilbakeblikk til høsten skal dere også få servert, samt en kort forklaring på HDR-bilder (igjen -dog bedre denne gangen.)

_MG_0781_tilbakeblikk

Men heisann, her snek det seg visst inn et panoramabilde med nordlys.. ikke av veien:

nordlys_panorama_1

Neste bilde er et bilde som egentlig bare er med fordi jeg teknisk sett synes det morsomt… hehe^^ Det er nordlys som er undereksponert med sånn 7-8 trinn; og med en ISO på 1250 pluss etterbehandlingen så tilsvarer det sånn 200 000 – 400 000 ISO.. roflmao! Må sees i 100% for å være stilig – det er faktisk stilig^^

Ja, da var det tid for HDR; første to her (høyre og venstre) viser, vel, det er ganske så selvforklarende…

hdr_illustrasjon

HDR_sno_random_blod_ute

Og her har vi et selvportrett tatt etter temaet “gjem deg på et opplagt sted”:

_MG_8961

…og litt morgensol:

_MG_2989

_MG_2986

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

3 thoughts on “Treningsnarkoman?”

 1. Et knippe utruleg vakre bilder, hvor du og katta tar en opplagt førsteplass og det aller siste morgensolbildet en ærspremie blandt vinnere. Demringen, den demringen….. Vil denne gang ikke engang spørre om du har manipulert farvene. Motivet er til å drømme seg helt vekk og over og ut i og bort. Ditt supermanipulerte nordlysbilde fortjener også å få sitt pass påskrevet. Om van Gogh noen sinne hadde sett nordlyset, ville han ha malt dette bildet. Og med de farvene. Garantert! Trolig vil jeg male dette en gang i en forhåpentligvis ikke altfor fjern fremtid, f. eks om en tyve- tredve år når jeg akkurat har gått av med pensjon

 2. Ja ja. Før eller seinere blir det litt sjukdom, det er ikke til å unngå. Har nettopp satt vekk oppkastbøtta selv. Det var voldsomt til trening da. Snirkeltrening er kjedelig synes jeg. Er det frivillig? En times joggetur var veldig imponerende. Tipper Astrid og Marit er flotte jenter 🙂
  Har ikke helt fått med meg HDR. Tredimensjonal effekt? eller er jeg helt på villspor. ISO400000 er ikke helt etter min smak, men mye bra blant de andre. Holder en liten knapp på “Treider og Mons” i denne runden pga originalitet. God bedring!!

  1. Huff da; ja sykdom er noe herk :/

   Sirkeltrening går overaskende greit, høy musikk og stikkball til oppvarming.

   High Dynamic Range (HDR) er teknikken som gjør at man i situasjoner der forskjellene i lysintensitet i bildet er ekstreme, kan sette sammen flere eksponeringer for både å få med seg høylyset og skyggepartiene.

   🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: