Departure imminent

Etter en ganske vill og travel påskeferie med kamerater, og bl.a. tur til Kjøbenhavn, og Sverige er det nå Polen som er nestemann ut. Imorgen 27. tar jeg på morgenen toget til Stockholm der jeg møter opp med resten av følget, og drar videre med dem, med tog. Deretter blir det båt ned til Gdansk og buss til Sopot der vi skal bo. Byen ligger mellom Gdansk og Gdynia, men grensene er ganske flytende…

Idag er altså den store pakkedagen, og jeg har selvsagt ikke begynt ennå… På den positive siden så har jeg mast meg til pizza til middag 🙂 Her er forresten et bilde fra Kjøbenhavn – høyt oppe i et kirkespir. Satt sammen av to eksponeringer, en til høyre og en til venstre^^:

kirketarn_2_stitch_liten

Her kommer et par bilder jeg og Audun tok før vi dro hjem, linker til hans flicker da mine versjoner av bildene forsvant med harddisken min….

_MG_0059

Matchstick Man

Vi har en lyssensor som slår ut med en gang den oppdager lys, så det vil med andre ord si at i det vi tenner fyrstikken så taes bildet med kun 67 millisekund forsinkelse som det er på lukkeren i kameraet. På det andre bildet er røyken frosset med blitzblink. Vi skjønte jo raskt at selve tenningen blir problematisk iom. at lyssensoren da slår ut tvert, og mao. altfor tidlig. Så kom jeg på den glimrende ideen å bruke strøm til å selvantenne fyrstikken ved hjelp av en tynn kobbertråd surret rundt. 12 volt holdt i lange baner… Mer senere når jeg får bildene pånytt fra Audun 🙂

Nå, PPPPPPPOLEN!

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: