FREEEE RIDE!

Hoi oioioio! Morsomt! Masse snø, vind, kjørere, mas, stress og store hvite canon-tele’r. Det var to kjøre-dager, så vi fordelte halvparten på hver dag, slik at jeg fikk kvalifiseringen på torsdag, mens noen andre tok finalene fredag.

En tannlege ved navn Espen Noerart hadde tatt seg fri for å være med på konkuransen og hadde med seg en 500mm teleobjektiv blender 4… epic! Han ble tilkalt som Røde Kors-fyr så den dumpet han på meg 🙂 Jeg hadde med meg en extender på 1,4 så da hadde jeg plutselig en 700mm f/5,6 som på kameraet mitt (som ikke er fullformat) tilsvarer 1120mm… heeeelt vanvittig! For de som ikke gidder å regne, så blir innsynsvinkelen på kamera på 2.2 grader (grader som i 180 = halvsirkel).

Det var kommet masse pudder hele uka, så det å gå inn uten truger eller ski var ikke spesielt enkelt, men lot seg gjøre, iallfall i scootersporene. Jeg gikk 4/10 del opp i bakken til et egnet ståsted og satte opp ryggsekken av et objektiv på stativet og rigget meg til. Starten skulle gå halv ti, men det hadde iallfall jeg ingen forventning til at ble overholdt, så litt etter halv tolv gikk startsskuddet 😛 Da hadde jeg stått i uavbrutt stiv kuling i to timer, og hadde hoppet og danset for å holde varmen. Klisjefare, den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves!

Hovedutfordringen ble å finne kjørerne i søkeren. Det var tildels KLIN umulig! De kjørte svært fort, og vinden tok godt tak i objektivet mitt som var på størrelsen med lillesøsteren min. Når jeg først fant dem, så var det lett å følge dem i søkeren, og fokusen satt perfekt nesten hele tiden med et par “fokussøk” når det var litt i overkant mye snø/hvitt.

Tror bare jeg dumper 18 bilder her, så ja. Om det er noe jeg skulle ønske til neste gang, så er det muligheten til å kunne flytte på meg og få litt andre vinkler med andre komposisjoner. Men men, kan ikke få alt en ønsker seg^^ Men nå, bilder!

Lofo_freeride_1_liten

Lofo_freeride_2_liten

Lofo_freeride_3_liten

____________________________________________

_MG_0524 copy

__________________________________________

_MG_0548 copy

___________________________________________

_MG_0621 copy

_MG_5382 copy

_MG_5488 copy

_MG_5456 copy

_____________________________________________

_MG_0484

_MG_0468

_MG_5544 copy

_MG_5655 copy

____

_MG_5581 copy

_MG_5634 copy

_MG_5582 copy

_MG_0642 copy

Lofo_freeride_4_liten

Author: Håkon Treider

Enthusiastic photographer with a Master's degree in Computational Physics currently employed by Cognite as a Senior Data Scientist (https://www.cognite.com)

3 thoughts on “FREEEE RIDE!”

 1. Dette var nok moro ja. Og litt kaldt og slitsomt kanskje. Gratulerer med mange gromme bilder.
  Litt flatt og kjedelig lys dessverre, men det kunne ikke du noe for. Hvor lange avstander er det snakk om fra deg til kjøreren (ca fra – til) ? Umulig å se at alle er tatt fra samme posisjon, men forstår likevel at det var litt frustrerende for deg. Imponerende skikjøring, var det noe særlig fall og skader? Var kjørere og arrangører fornøyd med bildene? Hvor tent er Treider på å kjøpe et sånt objektiv som han lånte av tannlegen? 🙂
  Vanskelig å plukke ut mine favoritter, men etter ganske lang overveielse er jeg kommet til at lofo_freeride_3 tar kaka. “Meget actionfylt” er juryens begrunnelse. 0621 og 0642 er også på pallen, men meget jevnt.
  Men gull? njaaa, lysmestern var ikke på laget ditt denne gangen og derfor blir det sølv+ 😉

  1. Takk for det! Det var overskyet og snøen så helt grusom ut; fæl og grå uansett hvor mye kontrast jeg prøvde å gi den, så da ble det eneste som funka fullstendig overeksponering^^

   Meget tent på å kjøpe et sånt objetiv ja x)

 2. Her var det jammen mye å ta tak i, og det er bare å si som ‘a gamle Malene fra Folldalen, da hun satt med vår helt Åsmund Olavsson Vinje og så på vakkersi’a te Rondefjella: “ÅJØÅJØ for styggedom!”. Utrolig hva du faktisk har fått med deg av fart og sne og kjørarar på ski og sne(!)brett i de skarve 2,2gradene view du har hatt til rådighet! Dette var jammen bra! Favoritt, muligens: Brettkjøreren i det totalt hvite, bare med den ene, lille kvisten. Der har du “græbba” situasjonen like godt som kjøreren har grab’etak på brettet. Bildemessig er bilde 5488 veldig bra! – og de øvrige egentlig fullt på høyde. Det aner meg at noen av deltakerne må synes dette er ganske supert! Bilde 5655 og de to siste er også blandt favorittene – og 5456… i det hele tatt…: !!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: